«

»

Jul 06

Наш випускник – професійний доктор інженерії!

antonov
У червні 2017 року випускник нашого факультету Антонов Олександр в університеті Твенте (Нідерланди) успішно захистив диплом професійного доктора інженерії в області оптики і виробництва напівпровідникової техніки за роботу над проектом SMILE «Smart Multilayer Interactive Optis for Lithography at Extreme UV wavelengths», спрямованим на розвиток виробництва напівпровідникової техніки
Ось що розповідає Олександр про своє навчання і подальшу кар’єру:
У 2010 році переді мною стояло питання – в який ВНЗ вступати? Вирішив спробувати себе в Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна. У приймальній комісії я мав цікаву розмову з представниками Радіофізичного факультету і тому вибрав саме цей факультет.
Протягом навчання найцікавішими для мене були курси з лабораторними роботами, а також курси, які викладалися весело і при цьому дозволяли легко розуміти складні рівняння, що описують різні фізичні процеси.
У 2015 році я закінчив кафедру космічної радіофізики нашого факультету. Моїм дипломним керівником був проф. Чорногор Л.Ф., дипломна робота була пов’язана з вивченням іоносфери. Однак, після закінчення університету мені хотілося зв’язати свою професійну кар’єру з індустріальної інженерією та якісна фундаментальна освіта, отримана мною на радіофізичному факультеті дозволила це зробити. Для розвитку в сфері індустріальної інженерії я вступив до Університету Твенте, Нідерланди. В рамках освітньої програми Professional Doctorate in Engineering, я вивчав інженерну справу в університеті і займався інноваційною розробкою для голландської компанії ASML. Дана компанія є світовим лідером у виробництві фотолітографічних машин, які в свою чергу, виконують найважливіший крок в фабрикації комп’ютерних нано-чіпів.

Вітаємо Олександра з його досягненням і бажаємо йому подальших кар’єрних успіхів!

Подробиці про проект SMILE .
Веб-сторінка Антонова О. на сайті університету Твенте

Для довідки: професійний доктор інженерії (ПДІнж; англ. Professional Doctorate in Engineering – PDEng) – нідерландська наукова ступінь, вручається випускникам інженерних програм, які розвивають навички роботи в професійному середовищі.

Напишіть відгук