«

»

Mar 01

Радіоолімпіада-2021. Старша група

shedule

27 лютого відбулася Всеукраїнська олімпіада з фізики Радіоолімпіада факультету радіофізики, біомедичної електроніки та комп’ютерних систем (РБЕКС) Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна для учнів 10-11 класів. Цього року захід відбувся у дистанційному форматі з обов’язковою попередньою реєстрацією. До участі в Радіоолімпіаді зареєструвалось понад 600 школярів 7-11 класів з усіх областей України.
В межах заходу спочатку відбулася конференція в додатку Zoom. В межах конференції школярі прослухали вітальне слово та представлення факультету РБЕКС від декану проф. Шульги С.М., виступ завідувача кафедри молекулярної та медичної біофізики доц. Береста В.П. про сучасні освітні програми факультету та інформацію голови організаційного комітету олімпіади Легенького М.М. про радіофізику та організацію Радіоолімпіади. Протягом всієї конференції у доповідях лекторами було надано деякі підказки щодо завдань олімпіади. Після цього учням було запропоновано розв’язати низку задач радіофізичної тематики. Свої розв’язання кожної із задач треба було написати на аркушах паперу і надіслати до Оргкомітету фото- чи сканкопії аркушів із розв’язаннями. На виконання завдання учасникам було відведено 3 години. Під час Олімпіади для вирішення організаційних та технічних питань було організовано комунікацію між учасниками та організаторами за допомогою месенжерів Viber та Telergam. Наприкінці Олімпіади організатори отримали майже 70 робіт від учнів. Результати олімпіади було повідомлено в Zoom-конфереції 9 березня. Окрім того в межах цієї конференції відбулося знайомство з одним із спонсорів олімпіади – міжнародною організацією IEEE .
З результатами Олімпіади можна ознайомитись за посиланням. Кожен із учасників до кінця лютого отримає еклектрону версію диплому переможця або учасника олімпіади. Найближчим часом організатори зв’яжуться з усіма переможцями для організації їх нагородження.
Довідково: ІЕЕЕ (англ. Institute of Electrical and Electronics Engineers) – міжнародна організація інженерів у галузі електротехніки, радіоелектроніки та радіоелектронної промисловості, світовий лідер в галузі розробки стандартів з електроніки та електротехніки.

Напишіть відгук