«

»

Apr 03

Програма «Наука заради миру та безпеки»

NATO
Програма «Наука заради миру та безпеки» (НМБ) є інструментом політики, спрямованої на поглиблення співпраці та діалогу з усіма партнерами на основі наукових досліджень та інновацій цивільного характеру, з метою сприяння досягненню ключових цілей Альянсу та розв’язання питань, що належать до пріоритетних галузей діалогу та співробітництва, визначених у новій політиці партнерства.
Пріоритети наукових досліджень пов’язані зі стратегічними завданнями НАТО і зосереджуються на проектах, що безпосередньо спрямовані на підтримку операцій НАТО, а також на тих, що сприяють захисту від тероризму та вирішенню питань щодо інших загроз безпеці. Дані проекти включають заходи, спрямовані: на виявлення вибухових речовин та пристроїв; фізичний захист від хімічних, біологічних, радіологічних та ядерних (ХБРЯ) речовин; забезпечення готовності до надзвичайних ситуацій; кібер-захист та екологічної безпеку.
Започаткована у 1950-х роках як Наукова програма НАТО, Програма НМБ пропонує гранти на виконання проектів співпраці, проведення практичних семінарів та заходів підготовки, в яких беруть участь науковці з країн-членів та країн-партнерів НАТО.
Детальні умови програми можна знайти за посиланням.

Напишіть відгук