«

»

Feb 25

Радіоолімпіада 2019: очний тур для старшої групи

23 лютого в нашому університеті відбувся очний тур Всеукраїнської олімпіади з фізики факультету радіофізики, біомедичної електроніки та комп’ютерних систем (РБЕКС) Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна «Радіоолімпіада»для учнів 10-11 класів. Олімпіада має на меті популяризацію радіофізики серед школярів.
oldradioolimpiada1
Участь в заході взяли школярі з Вінницької, Миколаївської, Запорізької, Сумської, Донецької, Луганської областей, а також з Харкова та Харківської області.
На відкритті Олімпіади учнів, а також їхніх вчителів та батьків привітав декан факультету РБЕКС Шульга С.М.. Він зауважив, що факультет вдруге проводе даний захід і в цьому році в Радіоолімпіаді взяли участь більше ніж 300 школярів з усієї України.
Після цього учням було запропоновано розв’язати цікаві завдання з радіофізичної тематики.
Далі відбувся обід для учасників Олімпіади.
Після цього школярів було ознайомлено з факультетом РБЕКС. При цьому учні прослухали лекцію про сучасну структуру та діяльність факультету (доповідач Думін О.М.), а також доповідь про особливості вступу на факультет (доповідач Берест В.П.).
oldradioolimpiada3
oldradioolimpiada2
Презентацію щодо міжнародної організації IEEE для учасників та всіх бажаючих представила голова відділення об’єднаних товариств SP/AP/C/EMC/COM Української секції IEEE (Харків) Антюфєєва М. С. Після цього до уваги учасників олімпіади було запропоновано деякі цікаві фізичні досліди від студентів та співробітників факультету РБЕКС.
oldradioolimpiada4
Далі відбулася церемонія нагородження. Окремі призи від організаторів отримали переможці заочного туру Радіоолімпіади.
oldradioolimpiada5
При цьому всі учасники отримали дипломи та грамоти від оргкомітету. Учні, що здобули перше місце ( Губський Ігор Вячеславович, Ковалевська Ганна Андріївна, Первой Іван Олексійович, Чернов Кирил Андрійович), отримали подарункові сертифікати від клубу підводної фотографії та дайвінгу Дельта на безкоштовну підводну фотосессію.

Довідково: ІЕЕЕ (англ. Institute of Electrical and Electronics Engineers) – міжнародна організація інженерів у галузі електротехніки, радіоелектроніки та радіоелектронної промисловості, світовий лідер в галузі розробки стандартів з електроніки та електротехніки.

Всі фотографії доступні за посиланням

Напишіть відгук